ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ERASMUS+

  Στo πλαίσιo συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά 2017-18 οι παρακάτω διεθνείς συναντήσεις και δράσεις:

  • ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

  Το Μάρτιο του 2018 εκπαιδευτικοί από όλες τις συμμετέχουσες (τρεις) χώρες ταξιδεύουν στην Πορτογαλία όπου γνωρίζουν από κοντά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και παρακολουθούν μαθήματα στο συγκεκριμένο σχολείο. Το σχολείο βρίσκεται στη Σομπρέντα, προάστιο της Λισαβόνας, και διαθέτει δημοτικό και γυμνάσιο μαζί.

1ab 

2a

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

  Οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αρχίζουν να έρχονται σε επαφή μέσω αλληλογραφίας προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα.

3a 

4a

  Οι μαθητές της Ε2΄ τάξης του σχολείου μας, γράφουν στους μαθητές της Ιταλίας και της Πολωνίας και ενθουσιάζονται με την ανταπόκριση των καινούριων φίλων τους!

  Ακολουθεί βίντεο από την συνάντηση της Πορτογαλίας.

  • ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

  Τον Μάιο του 2018 μας υποδέχονται στο σχολείο της Πολωνίας. Το δημοτικό σχολείο βρίσκεται σε μια κωμόπολη που ονομάζεται Garwolin, μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Βαρσοβία. Στο σχολείο φοιτούν 100 παιδιά ηλικίας από 6-14 ετών καθώς η πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης περιλαμβάνει 8 τάξεις.

  Πρόκειται για ένα όμορφο και ήσυχο σχολείο, γεμάτο δέντρα και πράσινο. Η φιλοξενία τους μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Άνθρωποι χαρούμενοι και γελαστοί με όρεξη και μεράκι για δουλειά. Με νέες και πρωτότυπες ιδέες που κινητοποιούν το ενδιαφέρον μαθητών και δασκάλων!

5a 

6a

  Γνωρίζουμε από κοντά την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους μέσα από παραδοσιακούς χορούς, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια και ξεναγήσεις σε μουσεία και ιστορικά μνημεία.

7a 

8a

  Ακολουθεί βίντεο από την συνάντηση της Πολωνίας.