Στις 19, 20 & 21 - 12 - 2018, στο χώρο του σχολείου μας λειτούργησε "Bazzar" με χριστουγεννιάτικες κατασκευές προς ενίσχυση του προγράμματος ERASMUS+ KA2 (φιλοξενία των εταίρων).

DSC1

DSC2

DSC3

DSC4

DSC5

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ERASMUS+

  Στo πλαίσιo συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά 2017-18 οι παρακάτω διεθνείς συναντήσεις και δράσεις:

  • ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

  Το Μάρτιο του 2018 εκπαιδευτικοί από όλες τις συμμετέχουσες (τρεις) χώρες ταξιδεύουν στην Πορτογαλία όπου γνωρίζουν από κοντά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και παρακολουθούν μαθήματα στο συγκεκριμένο σχολείο. Το σχολείο βρίσκεται στη Σομπρέντα, προάστιο της Λισαβόνας, και διαθέτει δημοτικό και γυμνάσιο μαζί.

1ab 

2a

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

  Οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αρχίζουν να έρχονται σε επαφή μέσω αλληλογραφίας προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα.

3a 

4a

  Οι μαθητές της Ε2΄ τάξης του σχολείου μας, γράφουν στους μαθητές της Ιταλίας και της Πολωνίας και ενθουσιάζονται με την ανταπόκριση των καινούριων φίλων τους!

  Ακολουθεί βίντεο από την συνάντηση της Πορτογαλίας.

  • ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

  Τον Μάιο του 2018 μας υποδέχονται στο σχολείο της Πολωνίας. Το δημοτικό σχολείο βρίσκεται σε μια κωμόπολη που ονομάζεται Garwolin, μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Βαρσοβία. Στο σχολείο φοιτούν 100 παιδιά ηλικίας από 6-14 ετών καθώς η πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης περιλαμβάνει 8 τάξεις.

  Πρόκειται για ένα όμορφο και ήσυχο σχολείο, γεμάτο δέντρα και πράσινο. Η φιλοξενία τους μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Άνθρωποι χαρούμενοι και γελαστοί με όρεξη και μεράκι για δουλειά. Με νέες και πρωτότυπες ιδέες που κινητοποιούν το ενδιαφέρον μαθητών και δασκάλων!

5a 

6a

  Γνωρίζουμε από κοντά την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους μέσα από παραδοσιακούς χορούς, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια και ξεναγήσεις σε μουσεία και ιστορικά μνημεία.

7a 

8a

  Ακολουθεί βίντεο από την συνάντηση της Πολωνίας.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

500

Το 35ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών συμμετέχει για πρώτη φορά  στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τον τίτλο «Lets share our history and culture using modern teaching techniques and method(Ανταλλαγή ιστορίας και κουλτούρας μέσα από μοντέρνες μεθόδους διδασκαλίας) διάρκειας δύο ετών από το 2017-2019. Πρόσωπο επικοινωνίας για το σχολείο μας έχει οριστεί η εκπαιδευτικός Πηνελόπη Μπρουσινού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλα τρία σχολεία από την Ιταλία, την Πορτογαλία και τέλος την Πολωνία που είναι και η συντονίστρια χώρα, δηλαδή η χώρα που ορίζει τις δράσεις που θα υλοποιούνται κάθε μήνα μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

 11016338 n

110116 

Αυτή η  ευρωπαϊκή σχολική σύμπραξη  επικεντρώνεται σε δύο πολύ σημαντικές πτυχές της ζωής μας, την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Μέσα στα δυο χρόνια του προγράμματος δάσκαλοι και μαθητές από τις τέσσερις χώρες έρχονται σε επαφή μέσα από μηνιαίες δράσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε σχολείο με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών,  καθώς και μέσα από προγραμματισμένα ταξίδια.  

Στόχος του προγράμματος Erasmus+ είναι μέσω  του πολυπολιτισμικού αυτού διαλόγου να αποκτήσουν οι μαθητές ακόμα μεγαλύτερη επίγνωση του «ανήκειν» σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια με έμφαση σε αξίες, όπως είναι η ιδιότητα του ενεργού πολίτη, η διαπολιτισμική αλληλεγγύη και ο εξορκισμός της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και της κοινωνικής απομόνωσης.

Τέλος, η συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων αυξάνει τα κίνητρά τους για την καλύτερη εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και τη βελτίωση της ψηφιακή τους ικανότητας μέσα από την εκτεταμένη χρήση ψηφιακών πολυμέσων.

Συνοπτικά, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στις παρακάτω δράσεις:

  1. Κατασκευή του λογότυπου του προγράμματος. Με πολλή φαντασία οι μαθητές σχεδίασαν και ζωγράφισαν τα δικά τους έργα.

123505 691

  1. Δημιουργία παρουσίασης με χρήση ψηφιακών πολυμέσων από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά με τη βοήθεια του καθηγητή τους κ. Ανδρέα Δελή και των δασκάλων τους, προκειμένου να αποκτήσουν μια πρώτη γνωριμία με τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

  1. Πραγματοποίηση Ιταλικών, Πορτογαλικών και Πολωνικών παραδοσιακών παιχνιδιών από τους μαθητές των τάξεων Γ΄, Ε΄ και Στ΄. Τα ομαδικά αυτά παιχνίδια έγιναν στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Φώτη Γιαννόπουλου και κ. Κωνσταντίνας Ζορμπά. Σκοπός της παραπάνω δράσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα κοινά πολιτιστικά στοιχεία που έχουν μεταξύ τους τα παραδοσιακά παιχνίδια των  χωρών του προγράμματο

  1. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων καρτών από τους μαθητές όλων των τάξεων υπό την καθοδήγηση του καθηγητή εικαστικών κ. Αλέξη Φούντζουλα. Οι κάρτες αυτές εστάλησαν στα σχολεία των εταίρων μαζί με τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας.

113910

130524

  1. Δημιουργία από μαθητή της Στ΄ τάξης εορταστικής παρουσίασης με τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα της χώρας μας. Σκοπός της εργασίας ήταν η γνωριμία των ξένων μαθητών και εκπαιδευτικών με τις Ελληνικές εορταστικές συνήθειες των ημερών.