Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας τη νέα αυτή σχολική χρονιά.

Σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος μάθησης και σχολικής ζωής γεμάτος από νέες δράσεις, προσεκτικούς σχεδιασμούς με αποκλειστικούς  στόχους  την πρόοδο και την επιτυχία των μαθητών.

Ξεκινώντας  τη νέα σχολική χρονιά, αναλαμβάνοντας τη Διεύθυνση του Σχολείου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλο το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου μας τις πιο θερμές ευχές για υγεία και δύναμη. Στους μαθητές μας καλή πρόοδο και  πολλά χαμόγελα.

Ιδιαίτερη αναφορά και καλωσόρισμα στα πρωτάκια μας  καθώς και στους νέους μαθητές του σχολείου μας. Σας υποδεχόμαστε με χαρά στην οικογένεια του 35ου Δημ, Σχολείου.

Ζητούμε από εσάς τους γονείς των μαθητών μας, να είστε δίπλα μας αρωγοί  ενδυναμώνοντας την προσπάθειά μας, Να αποδέχεστε τον επαγγελματικό μας εαυτό και να συζητάτε μαζί μας οτιδήποτε σας απασχολεί - προβληματίζει. Είμαστε πρόθυμοι να σας ακούσουμε και να βρούμε μαζί λύσεις αλληλεπιδρώντας δημιουργικά. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι έχουμε κοινό σκοπό: τα παιδιά μας!!!

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

? Σύμφωνα με το υπ' αρίθμ. 79/2017 ΠΔ (ΦΕΚ 109,τ.Α,1-8-2017) του ΥΠΠΕΘ για τη "Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-18" το καθημερινό ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα αρχίζει στις 8.00 με την προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στις εισόδους του σχολείου και οι γονείς αποχωρούν. Την ώρα της προσευχής και κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών (8.00-8.15) δεν παρευρίσκεται χωρία άδεια  στο χώρο του σχολείου ουδείς άλλος εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. {Παρακαλούμε για την έγκαιρη άφιξη των παιδιών σας στο χώρο του Σχολείου και οπωσδήποτε πριν από το χτύπημα του κουδουνιού(8.15). Διαφορετικά δημιουργούνται προβλήματα λειτουργίας  του Σχολείου, διακοπής του μαθήματος και πάνω από όλα ασφάλειας των μαθητών. Η καθυστερημένη είσοδος θα επιτρέπεται μετά από συνεννόηση με το Διευθυντή του Σχολείου και για πολύ σοβαρούς λόγους. Μόνο έτσι διασφαλίζεται η καλύτερη εποπτεία των σχολικών χώρων και αποτρέπεται η είσοδος ξένων προς τη σχολική κοινότητα  ατόμων}

? Οι γονείς και οι κηδεμόνες επισκέπτονται το σχολείο κατά τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς ή και έκτακτες όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο ύστερα από συνεννόηση και επικοινωνία μαζί τους.

? Η λειτουργία του Συλλόγου Γονέων και Κηδόμενων πραγματοποιείται με το πέρας του σχολικού προγράμματος. Σε ειδικές περιπτώσεις μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μπορούν να παρευρίσκονται στο σχολείο κατά τη λειτουργία, ύστερα από συνεννόηση με το Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

? Σύμφωνα με τον Ενιαίο τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, που λειτουργεί στο Σχολείο μας το Ωράριο Λειτουργίας είναι από τις 8.15 π. μ. -13.15 οπότε και αποχωρούν οι μαθητές όλων των τάξεων που δεν είναι εγγεγραμμένοι να παρακολουθήσουν το Ολοήμερο πρόγραμμα. {Παρακαλούμε για την έγκαιρη αποχώρηση των μαθητών μετά τη λήξη που πρωινού ωραρίου (13.15) ή μετά τη λήξη του Ολοήμερου Προγράμματος στις  ώρες αποχώρησης όπως έχετε δηλώσει στην αίτησή σας.  Σε περίπτωση καθυστερημένης αποχώρησης από το Σχολείο  θα πρέπει να ενημερώνονται πιο νωρίς τα αρμόδια όργανα του σχολείου }.

? Ενημέρωση πρέπει να γίνεται στην περίπτωση αποχώρησης του μαθητή από συγγενικό πρόσωπο, Όσοι μαθητές αποχωρούν μόνοι τους είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί υπεύθυνη δήλωση και να σταλεί στο σχολείο. Σε περίπτωση ατυχήματος ή αδιαθεσίας θα ενημερώνονται οι γονείς από το δάσκαλο ή Διευθυντή-Υποδιευθύντρια.

? Άμεσα θα προγραμματιστεί ενημέρωση από τον εκπ/κό της τάξης. Η επικοινωνία θα γίνεται με προσωπικές συναντήσεις, με έντυπες ανακοινώσεις-ενημερώσεις, με ανακοινώσεις στα τετράδια των μαθητών, με ανακοινώσεις στις εισόδους του Σχολείου, με συναντήσεις με τους εκπ/κούς όπως αυτές θα οριστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

? Ενημέρωση για οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλαγή διεύθυνσης ή τηλεφώνου στον εκπ/κό της τάξης. Κινητά τηλέφωνα και άλλα εργαλεία της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν οι μαθητές δεν επιτρέπονται στο Σχολείο. Σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας από το τηλέφωνο του Σχολείου-2610425142).

Όσον αφορά τα διαλείμματα του σχολείου σας ενημερώνουμε: 1ο :9.40-10.00, 2ο: 11.30-11.45, 3ο: 12.25-12.35.

Το Ολοήμερο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τμήμα πρόωρης υποδοχής μαθητών: 7.15-8.00

13.15-13.20 Μετάβαση στις αίθουσες σίτισης.

13.20-14.00 Σίτιση.

14.00-15.00 Μελέτη προετοιμασία.

15.00-15.15 Διάλειμμα

15.15-16.00 Επιλογή διδακτικού αντικειμένου.

? Για οποιαδήποτε αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα, εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο σχολείο θα έχετε πάντα γραπτή ενημέρωση.

? Είναι αυτονόητο ότι η πιστή εφαρμογή αυτών των κανόνων δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ασφάλειας των μαθητών στο χώρο του Σχολείου και σωστής συνεργασίας μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού. Πιστεύοντας  ότι με τη συλλογική δουλειά θα διασφαλίσουμε τις  καλύτερες συνθήκες που θα οδηγήσουν τους μαθητές  στην πρόοδο. Ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται στη μεγάλη οικογένεια των μαθητών-εκπαιδευτικών-γονέων, η σχολική χρονιά να είναι γεμάτη προκλήσεις, θέληση, συνεργασία, δημιουργία.

   Καλή δύναμη σε όλους.

                                    Ο Διευθυντής του 35ου Δ. Σχ. Πατρών

                                    ΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

ΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ