C01023

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

   Σε λίγο φτάνουν τα Χριστούγεννα και η σκέψη μας πλανιέται στις φτωχές οικογένειες που βρίσκονται δίπλα μας κι αγωνιούν προκειμένου να βρουν λίγο ψωμί για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Γνωρίζοντας πως οι οικονομικές συγκυρίες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους μας, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να προσφέρει  ο καθένας που έχει τη δυνατότητα αυτή, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους βιοτικές ανάγκες. Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης,  καταβάλλει προσπάθεια να στηρίξει τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες μαθητών μας. Μέχρι και τις 23/12/2016 θα δεχόμαστε τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, κονσερβοποιημένο γάλα,  αλεύρι, ζάχαρη  κ.λ.π.) προκειμένου να δοθούν  για τον παραπάνω αναφερόμενο σκοπό . Παρακαλούμε  τους γονείς που νομίζουν ότι μπορούν να βοηθηθούν από τη συγκεκριμένη μας αυτή προσπάθεια, η οποία θα διακατέχεται από απόλυτη εχεμύθεια, να επικοινωνήσουν με τον  Δ/ντή του Σχολεί.

   Πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Σας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Η Γέννηση του Κυρίου ας μας οδηγήσει όλους σε μια χρονιά συνεργασίας, ειρήνης, ευαισθησίας και δημιουργίας.                                                                                                                                               

«ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ »    και   « ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2017»

  

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ        ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   ΚΟΜΠΟΧΟΛΗΣ    

7           

   Στις 20 Απριλίου 2016, ημέρα Τετάρτη, οι μαθητές των Τμημάτων Ε1΄και Ε2΄ του σχολείου μας, στο πλαίσο υλοποίησης προγράμματος με θέμα "Ρωμαϊκή Τέχνη και Ψηφιδωτά", με τη συνοδεία κι αυθύνη των δασκάλων τους Ευγενία Βασιλακοπούλου και Βασιλική Καλαντζή, πραγματοποίησαν από 9:50 ως και 11:35 π.μ. εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όπου και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την τέχνη των ψηφιδωτών.

00546

00547

00548

00550

00551

00552

00553

 

Το σχολείο μας δίπλα  στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών

με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»

floga

Το σχολείο μας  θα συμμετάσχει σε μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (ώρα 10.00), ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Τμήμα Πάτρας σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Στόχος της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,  είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, η διάδοση του μηνύματος της  «ΦΛΟΓΑΣ», η γνωστοποίηση του έργου της και η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυσή του, αλλά και  η έμπρακτη  άσκηση των μαθητών, μελλοντικών πολιτών, στην εθελοντική προσφορά.

Μαθητές του σχολείου μας παρέα με μαθητές κι άλλων Δημοτικών Σχολείων από όλη την Αχαΐα θα στείλουν μηνύματα Αγάπης και Ελπίδας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Οι μαθητές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους θα στήσουν πάγκο στον οποίο θα πωλούν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στη «ΦΛΟΓΑ» για την ενίσχυση των Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν δρώμενα με διάφορα μηνύματα. Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων.

 

Την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την καινούρια σχολική χρονιά. Ο διευθυντής, κ. Ευάγγελος Κομποχόλης, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Θάνος Καπράλος, καλωσόρισαν τους μαθητές. Στη συνέχεια οι μαθητές εισήλθαν στις τάξεις με τους δασκάλους του και παρέλεβαν τα καινούρια βιβλία.

agiasmos 001

agiasmos 002

agiasmos 3

agiasmos 004

agiasmos 005

agiasmos 006

agiasmos 007

agiasmos 008

agiasmos 009